Core iTOps Tube

Thursday, 26 April 2012

Disks aren't showing up in Solaris/OBP

(Disclaimer: I put this in the "dummies" section because I am a UNIX noob and I'm not really sure what I'm doing so I felt like it belonged here. If it belongs in the Solaris section I can delete this and post it there:b:)



I was handed over an Oracle SPARC T3-1 machine at work, with 8 physical disks installed. I installed Solaris 11 on one of the disks, but when I boot the OS up, only two disks appear:




Code:


AVAILABLE DISK SELECTIONS:

      0. c3t0d0 <LSI-MR9261-8i-2.12 cyl 65533 alt 2 hd 287 sec 31>

          /pci@400/pci@2/pci@0/pci@c/LSI,mrsas@0/sd@0,0

      1. c3t1d0 <LSI-MR9261-8i-2.12 cyl 65533 alt 2 hd 287 sec 31>

          /pci@400/pci@2/pci@0/pci@c/LSI,mrsas@0/sd@1,0


I don't think there is a RAID configuration set up on this machine (is this the proper way to check?):






Code:


{0} ok select scsi0

{0} ok show-volumes

No volumes to show

{0} ok show-children

FCode Version 1.00.54, MPT Version 2.00, Firmware Version 5.05.00.00

{0} ok



{0} ok select scsi1

{0} ok show-volumes

No volumes to show

{0} ok show-children

FCode Version 1.00.54, MPT Version 2.00, Firmware Version 5.05.00.00

Target 9

  Unit 0  Removable Read Only device  TEAC    DV-W28SS-V      1.0B

  SATA device  PhyNum 6

{0} ok


I looked these commands up online (select scsi0, show-volumes) so I'm not sure if this is the correct way to check for RAID configuration. However, the results do look different from our other T3-1 machine, which shows all 8 disks properly:






Code:


{0} ok select scsi0

{0} ok show-volumes

No volumes to show

{0} ok show-children



FCode Version 1.00.54, MPT Version 2.00, Firmware Version 5.00.17.00



Target 9

  Unit 0  Disk  HITACHI  H103030SCSUN300G A2A8    585937500 Blocks, 300 GB

  SASDeviceName 5000cca01533fcb4  SASAddress 5000cca01533fcb5  PhyNum 0

Target a

  Unit 0  Disk  HITACHI  H103030SCSUN300G A2A8    585937500 Blocks, 300 GB

  SASDeviceName 5000cca0153596a4  SASAddress 5000cca0153596a5  PhyNum 2

Target b

  Unit 0  Disk  HITACHI  H103030SCSUN300G A2A8    585937500 Blocks, 300 GB

  SASDeviceName 5000cca01533c2a8  SASAddress 5000cca01533c2a9  PhyNum 3

Target c

  Unit 0  Disk  HITACHI  H103030SCSUN300G A2A8    585937500 Blocks, 300 GB

  SASDeviceName 5000cca01535302c  SASAddress 5000cca01535302d  PhyNum 1

{0} ok



{0} ok select scsi1

{0} ok show-volumes

No volumes to show

{0} ok show-children



FCode Version 1.00.54, MPT Version 2.00, Firmware Version 5.00.17.00



Target 9

  Unit 0  Disk  HITACHI  H103030SCSUN300G A2A8    585937500 Blocks, 300 GB

  SASDeviceName 5000cca0153542a4  SASAddress 5000cca0153542a5  PhyNum 0

Target a

  Unit 0  Disk  HITACHI  H103030SCSUN300G A2A8    585937500 Blocks, 300 GB

  SASDeviceName 5000cca01533572c  SASAddress 5000cca01533572d  PhyNum 2

Target b

  Unit 0  Disk  HITACHI  H103030SCSUN300G A2A8    585937500 Blocks, 300 GB

  SASDeviceName 5000cca01535e20c  SASAddress 5000cca01535e20d  PhyNum 3

Target c

  Unit 0  Removable Read Only device  TEAC    DV-W28SS-R      1.0C



  SATA device  PhyNum 6

Target d

  Unit 0  Disk  HITACHI  H103030SCSUN300G A2A8    585937500 Blocks, 300 GB

  SASDeviceName 5000cca015354cb4  SASAddress 5000cca015354cb5  PhyNum 1

{0} ok


I'm not very familiar with the OK prompt, sorry if this is an obvious question. I also have the output of "show-disks" and "devalias" from both systems, if that helps.



Any ideas why my disks aren't all showing up in Solaris?



Thank you in advance!




No comments:

Post a Comment